Omgeving

Dit deel van Holland ademt een sfeer van rust en ontspanning. De Noordzeestranden, die bekend staan als het mooiste en breedste van Nederland, bieden in elk jaargetijde ruime gelegenheid tot recreatie. De achter het strand gelegen duinen met de vele vogelkolonies en wandel- en fietswegen vormen een uniek decor om in de gezonde Noord-Hollandse lucht te ontspannen.

Toeristische routes

Ook buiten het strandleven kan men veel ondernemen. Van Noordzee tot IJsselmeer is het landschap zeer afwisselend en interessant. Kleurrijke bloemenvelden en groene weiden wisselen elkaar af en maken een verblijf steeds weer onvergetelijk. Idyllisch gelegen dorpjes en historische plaatsen als Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen hebben de bezoeker veel te bieden. Via goed aangegeven toeristische routes zijn alle bezienswaardigheden met de fiets of de auto goed te verkennen.

Alles dichtbij

In de directe omgeving van Bungalowpark Dirkshoeve kunt u zwemmen in het buitenzwembad (400m), kanoën in de kanovijver (400m) en surfen en vissen op het nabijgelegen meertje (500m). In de nabije omgeving bevinden zich diverse golfbanen, waaronder een 18-holes golfbaan in Dirkshorn. Op 8 km ten zuiden van het dorp ligt het recreatiegebied Geestmerambacht waar gezwommen, gesurft, gewandeld en gefietst kan worden. Het nabijgelegen Schagen (5 km) biedt uitgebreide winkel- en uitgaansmogelijkheden met veel goede restaurants en gezellige cafés, evenals de steden Alkmaar (15 km), Haarlem (50 km) en natuurlijk Amsterdam (55 km).

Advies in de receptie

Het team van de receptie staat u graag terzijde met advies voor uitstapjes in de regio. Van wandel- en fietsroutes tot een bezoek aan een museum of attractiepark. Van een dagje naar de kaasmarkt in Alkmaar tot een bezoek aan de groenteveiling in Langedijk. Er is van alles te beleven.

strand strandpalen